Zanimljivosti
22

Mačka krijumčarila mobilne telefone u zatvor

SRNA
Čuvari u jednom zatvoru u ruskoj republici Komi uhvatili su mačku u pokušaju da prokrijumčari u zatvor mobilne telefone sa baterijama preko ograde zatvora.

Mačka je "uhapšena" prilikom pokušaja da dostavi u zatvor u gradu Siktivkaru predmete koji su zabranjeni osuđenicima – saopštila je pres-služba regionalne uprave zatvora.

Nesvakidašnji slučaj se dogodio u zatvoru sa strogim režimom u selu Verhnji Čov prije nekoliko dana, kada su prilikom redovnog obilaska čuvari otkrili na ogradi mačku, koju su uhvatili, prenosi Interfax.

Na leđima mačke selotejpom su bila zalijepljena dva zamotuljka, u kojima su čuvari otkrili dva mobilna telefona sa baterijama i napravljene punjače.

U saopštenju se navodi da su i ranije bili razni pokušaji da se u zatvor prokrijumčare zabranjeni predmeti, ali da ovakvog "kurira" u historiji zatvora još nisu hapsili.

"Zatvorske službenike je posljednji put prošle godine iznenadila dosjetljivost zatvorenika, kada su u otkrili mobilni telefon, SIM karticu i memorijsku karticu, lukavo sakrivene u ikoni Presvete Bogorodice", stoji u saopštenju.