SAD
0

Lutke s likom Susan Boyle u prodaji

Sarajevo-x.com
Američki obožavatelji novootkrivenog britanskog muzičkog talenta Susan Boyle minijaturne lutke s njenim likom počeli su prodavati preko interneta.

Za sve ljubitelje "slavuja" sa čupavim obrvama i frizurom nalik ptičijem gnijezdu slijedi informacija da jedna lutkica košta 20ak eura, a kreator joj je 46-godišnja Debbie Ritter iz Fishera u Illinoisu.

Ritterova je iskoristila platno, žicu i glinu da napravi osnovnu strukturu pjevačice-amaterke koja je međunarodnu slavu stekla nakon pojavljivanja u emisiji "Britanija traži talenat" na televiziji ITV1.

Video sa snimkom Susaninog pjevanja pregledali su milioni ljudi, a Ritterova, inače majka četvero djece, ističe kako se "zaljubila" u Susan zbog njene "prizemljenosti", piše Telegraph.

"Mukotrpan je to posao jer morate imati male prste", objašnjava ona. "Zaljubila sam se u Susan kad sam je prvi put vidjela na televiziji. Kad sam čula njen glas, pojavile su mi se zvjezdice u očima. Pregledala sam njen video na YouTubeu doslovno stotinu puta. Sviđa mi se što je tako prizemljena i što kod nje nema ništa lažno. Jednostavna je žena i to u pozitivnom smislu."

Lutkice Susan Boyle mogu se naručiti na www.uneekdolldesigns.etsy.com.