Nekretnine
0

Kupiš vilu, dobiješ najnoviji mercedes

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Vlasnik jedne vile u elitnom beogradskom naselju Dedinje naveo je u oglasu, sa željom da ubrza prodaju, da će uz namještenu vilu od 400 kvadrata, za koju traži više od milion eura, budućem vlasniku pokloniti posljednji model mercedesa klase CLS, piše "Politika".

Ovo je jedinstven primjer na srpskom tržištu nekretnina da uz prelijepu i skupocjenu kuću na najatraktivnijoj lokaciji u gradu kupci besplatno dobijaju automobil.

U razvijenijim zemljama, što je usljed krize već učestala pojava, uz plaćenu vilu novim vlasnicima u paketu može da pripadne i poklon - gliser, jahta, letilica... 

Milan Pavlović, savjetnik agencije za nekretnine "Ambasador M", a koji zastupa vlasnika vile na Dedinju, kaže da je motiv njegovog klijenta prvenstveno želja da animira potencijalne kupce i tako brže proda luksuznu kuću. 

"Ovo nije masovna pojava kod nas, a vlasnici luksuznih kuća ne odlučuju se na takav korak da bi pazarili još skuplju ili prestižniju vilu, nego žele da dođu do novca za investicije ili da bi bili platežno sposobniji. To nikada ne čine da bi preživeli", objašnjava Pavlović.

U Hrvatskoj, na primjer, poslovni ljudi i estradni umjetnici uz vile daruju luksuzna plovila. 

Nebojša Nešovanović, savjetnik iz konsultantske kompanije "King Sturge", smatra da bi se darovima kao što su bijela tehnika ili namještaj, prije mogli privući kupci manjih i jeftinijih stanova. 
U Španjolskoj, u kojoj su uz vile između 350.000 i 500.000 eura kupci su dobijali garsonjere u istom gradu, vrijednosti do 70.000 eura, a kupcima koji plaćaju u gotovini se nudi automobil ili dvije nedjelje ljetovanja na Tenerifama.