Smršala 38 kilograma
0

Kupila 100 haljina kako bi se motivisala na dijetu

Sarajevo-x.com
Heather Hall sa svojim haljinama
Heather Hall sa svojim haljinama
Većina žena počasti se novom haljinom nakon što se riješe neželjenih kilograma. Međutim, Heather Hall je uradila sasvim suprotno.

Naime, kupila je više od 100, za nekoliko brojeva manjih, haljina kako bi imala dodatnu motivaciju dok je na dijeti.

I očigledno ju je to što je potrošila više od 15.000 funti za haljine itekako motiviralo jer je Heather od janura izgubila od 38 kilograma.

Kada se pridružila grupi za podršku osobama koje žele smršati, Heather (51) je kupila tek jednu haljinu. Objesila ju je na vrata ormara kako bi sebe podstakla da izgubi na težini.

Kad se skala na vagi počela spuštati, Hall je bila toliko oduševljena da je počela kupovati sve više i više haljina, nekoliko brojeva manjih.

"Dok sam bila najteža, morala sam se oblačiti u skladu sa svojim kilogramima. To me je ograničavalo", kaže Heather, koja se, zbog prekomjerne težine, nije mogla popeti stepenicama jer bi ostajala bez daha.

Prije gubitka kilograma
Prije gubitka kilograma
"Boljela su me leđa, a nisam mogla pomisliti na godišnji odmor jer me je bilo sramota skinuti se u kupaći kostim. U avionu bi se mučila da zavežem sigurnosni pojas, a kada sam prije nekoliko godina bila u Disneylandu, nisam mogla stati u vrtešku", kaže Heather.

Svaki dan bi jela kalorična i masna jela, a čokolada i keksi su bili neizostavni na njenom meniju.

Sada kada je smršala skoro 40 kilograma može uživati u shoppingu.

"Nisam shoppingoholičarka, ali kako godinama nisam bila na godišnjem odmoru, odlučila sam novac potrošiti na odjeću. Dok sam bila debela, nikada nisam nosila haljine, a sada sam oduševljena kako mi stoje", zaključuje odlučna Heather.