Oglas na fakultetu
0

Kineskinja tražila dečka, pojavilo se hiljade kandidata

Sarajevo-x.com
Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail
Mlada Kineskinja koja se osjetila usamljenom, i nije mogla pronaći dečka, postavilu je na fakultetsku oglasnu tablu poruku da bi željela upoznati jednog. Nadala se da će odgovoriti jedan momak, ili eventualno dvojica, međutim, pojavile su se na hiljade njih.

Umjesto da sa balkona gleda na neku romantičnu scenu dok njen potencijalni pratilac sa cvijetom u ruci čeka na nju, mlada Zhang Mengqian se suočila sa masom muškaraca.

Hiljade neženja se okupilo u kampusu Univerziteta za elektronske nauke i tehnologiju u Chengdu, u kineskoj provinciji Sichuan, nakon njene poruke na fakultetskoj oglasnoj tabli.

Okupljanje se desilo nakon što je univerzitet, poznat po tome što ima omjer spolova 25 prema 1 u korist muškaraca, proglasio Dan djevojaka.

Svakoj djevojci je dat bijeli komad papira i rečeno da nešto napiše na njemu. Ti papiri su onda postavljeni na "zid želja".

Studentica Zhang je napisala: "Moje ime je Zhang Mengqian, studentica sam prve godine, i mislim da sam atraktivna, ali čudno, ja ne mogu pronaći dečka. Kako god, ja vjerujem u sudbinu".

"Ako imaš istu želju, molim te dođi ispred zgrade moga doma i prozovi moje ima između 12.30 i 12.50, 11. marta, 2010, a ja ću te tajno posmatrati iz zgrade", napisala je ona.

"Ako si moj tip, sići ću dolje da te upoznam", dodala je na kraju poruke.

Vijest o ovoj poruci se brzo proširila do 11.marta a pred zgradom se okupila masa muških studenata.

No, samo nekoliko njih je kompletiralo drugi dio zadataka - da glasno prozove njeno ime.

Vjerovatno zašto što je bila iznenađena velikom grupom muškaraca, Zheng nije izašla iz svoje sobe.