Komentari (76)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Evo, sada vas pitam " Da li vjerujete da vam neko kaze danas da je ostao trudan sa bezgrijesnim zacecem? Budite posteni i odgovorite posteno.
Šta muslimani misle o Isusu? Muslimani Isusa zovu Isa ,a.s., poštuju ga i očekuju njegov Drugi dolazak. Smatraju ga jednim od najvećih Božijih vjerovjesnika poslatih čovječanstvu. Musliman nikada ne spominje njegovo ime, a da ne doda alejhi selam, tj. Neka su mir i blagoslov Božiji s njim. Kur'an potvrđuje njegovo čudesno nevino rođenje (jedna kur'anska sura nosi naslov Marija, na arapskomMerjem), a Merjema se smatra najčasnijom od svih žena. Kur'an opisuje blagovijest: I kada Meleki rekoše: «O Merjema, tebe je Allah odabrao i čistom stvorio i bolju od svih žena učinio.» «....O Merjema, Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Riječ: ime će mu Mesih biti, Isa, sin Merjemin, biće viđen na ovom i na onom svijetu i jedan od Allahu bliskih; on će govoriti ljudima još u kolijevici, a i kao odrastao i biće čestit» - ona reče: «Gospodaru moj, kako ću imati dijete kad me nijedan muškarac nije ni dodirnuo,» - «Eto tako» - reče – «Allah stvara što On hoće. Kada nešto odluči, On samo za to kaže: «Budi !-i ono bude.» (Kur'an, sura: Alu`Imran, ajeti 42, 45-47). Isa ,a.s., je čudesno rođen kroz djelovanje iste sile koja je stvorila Adema (Adama) bez oca. Isaov ,a.s., slučaj u Allaha je isti kao i slučaj Ademov: od zemlje ga je stvorio, a zatim rekao: «Budi!» - i ono bi. (Kur'an, sura: Alu 'Imran, ajet 59) U toku svoje poslaničke misije, Isa, a.s., je činio mnogo čuda. Kur'an nas obaviještava da je Isa govorio: Donosim vam dokaz od Gospodara vašega: napraviću vam od ilovače nešto poput ptice i puhnuću u nju, i biće, voljom Allaha, prava ptica. Iscjeliću slijepa i gubava i oživjeću mrtve, voljom Allahovom... (Kur'an, sura: Alu 'Imran, ajet 49) Ni Muhammed, s.a.v.s., ni Isa, a.s., nisu došli da promijene temeljno učenje u Jednog Boga, koje su donosili predhodni poslanici, već da ga potvrde i obnove. U Kur'anu se kaže kako je Isa, a.s., rekao za sebe da je došao da: ...potvrdim istinitost Tevrata, objavljenog prije mene, i da vam dopustim nešto što vam je bilo zabranjeno. I donosim vam dokaz od Gospodara vašeg, - zato se Allaha bojte i mene slušajte.. (Kur'an, sura: Alu 'Imran, ajet 50). Muhammed s.a.v.s., je rekao: Ko kod vjeruje da je samo Bog bez druga, da je Muhammed Njegov poslanik, da je Isa Božiji rob i poslanik, Njegova riječ i duh koji je emanirao od Njega, da su raj i pakao istina, Bog će ga uvesti u raj. (hadis iz Buharijeve zbirke)
Mesih, Isa, sin Merjemin je Allahov poslanik i reč njegova koju je Merjemi dostavio i duh od Njega,  I zato verujte u Allaha  i Njegove Poslanike.  I nemojte govoriti: Trojica su. Prestanite, bolje vam je. Allah je samo Jedan Bog. Hvaljen neka je On. Zar da on ima dete, pa Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na zemlji. Allah je dovoljan kao zaštitinik.“(Prevod Kur'ana, 4:171)
Koliko je samo editovanja Biblije bilo da bi danas bila ovakva kakva je prezentovana nama...
A Skender Kulenović je bio predsjednik Urugvaja.
Pa to ti je ono sto u Ku'anu pise da su bile tri knjigre prije njega .... Tevrat, Zebur, Indzil . Tevrat preko Musa a.s. Zebur preko Davuda a.s. Indzil preko Isa a.s. Kur'an preko Muhameda a.s. ! Bog je JEDAN !!!!!
Koliko ja znam Isus je bio stolar,Muhamed beduin, a Buda princ.
Muhammed a.s. je iz plemićke porodice par exelance ,benu Kurejš ogranka plemana Mudar i rod benu Hašim..Po zanimanju trgovac.Potomak Ibrahima a.s. ( Abraham) preko sina Ismaila a.s.( Išmael) koji je opet sin od druge Ibrahimove žene Hadžere.Beduini su arapska plemena koja su živjela prije dolaska Hadžere i Ismaila u Mekku.Hadžera je govorila Aramejski jezik al pošto su se nastanili u Hidžazu asimilirali su se i naučili Arapski.Stanovnici Mekke nisu inače govorili čisti arapski jezik koji inače ima 200 dijalekata.Zato je on dat na dojenje i odrastanje u jedno beduinsko pleme radi učenja jezika.
Muhamed je bio Beduin; pa "sponzorusa"(ozenio bogatu udovicu)pa onda postao trgovac i na kraju osnivac religije i pedofil.Treba li jos.
logicno
ovo me podsjeca na americku reatardaciju da je Isus pricao engleski jezik