Poruka agresoru
201

Izjava Dragana Vikića koja oslikava čast bh. boraca: Neka vide kako brinemo o životinjama

I. S.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Snimak legendarnog komandanta Specijalne jedinice MUP-a RBiH Dragana Vikića iz perioda opsade Sarajeva još jedan je dokaz o časti bh. boraca.
"Samo bih im jedno poručio. Svi psi koje smo doveli s Krtelja su, kako vidite, zdravi, živi i čitavi. Neka vide kako brinemo o životinjama. Dovoljno će im biti jasno kolika nam je onda briga i o ljudima", rekao je.

Vikić je 5. aprila 1992. godine u Skupštini Republike BiH pozvao građane na odbranu protiv agresije Vojske Republike Srpske. On i njegovi specijalci heroji su ovog grada, a snimak je dokaz da su i u najtežim trenucima brinuli i o životinjama.

Podsjećamo, večeras će u 20:30 u Bosanskom kulturnom centru KS biti prikazan film "Vikić" Arijane Saračević Helać. U istom terminu bit će prikazan u programu Federalne televizije.

"Komandanta poznajem s početka rata. Sa specijalcima sam bila na brojnim akcijama - od Bristola, Žuči pa do Špicaste stijene. Njegovi momci su svima nama bili vjetar u leđa da preživimo ono što smo preživljavali tokom agresije. Nakon svega se ti ljudi uopće nisu promijenili. Ostali su skromni i hrabri. Vole svoju državu iako ništa nisu dobili od nje", rekla je Saračević Helać ranije u razgovoru za Klix.ba.