Snimili ga dronom
430

Italijanska policija kaznila čovjeka koji se sunčao sam na plaži u Riminiju

A. B.
Foto: Comune di Rimini
Foto: Comune di Rimini
Italijanska policija je podijelila snimak drona na kojem je zabilježen trenutak kada su opkolili čovjeka koji se sam sunčao na plaži u Riminiju.

Otkako su na snazi strožije mjere zbog pandemije koronavirusa, policija dronovima pregleda plaže i parkove kako bi se na taj način pronašli oni koji ih krše.

U jednoj takvoj kontroli, kako piše FR24 News, policija je dronom snimila čovjeka u Riminiju, jednom od najpoznatijih turističkih destinacija u zemlji koji se nalazi na istočnoj obali regije Emilia Romagna. Sunčao se sam na plaži, međutim, uživanje u lijepom vremenu je ubrzo prekinula policija koja ge je opkolila. Kada je ugledao policiju na "quadovima" Italijan je bio iznenađen i u tom momentu nije znao kako da reaguje.

Nakon toga, policajci su mu napisali kaznu, a ovakvo postupanje policije je izazvalo bijes kod dijela javnosti koji su smatrali da je ovakva reakcija i kažnjavanje čovjeka koji je bio sam na plaži zapravo pretjerano.

U međuvremenu, italijanski premijer Giueseppe Conte potvrdio je da će neke mjere uvedene zbog pandemije koronavirusa biti ublažene 4. maja.