Zanimljivosti
0

Golubovi krijumčarili drogu i mobitele

Sarajevo-x.com
Mnoštvo je različitih droga i mobitela pronađeno u jednom brazilskom zatvoru. Nije bio poznat način na njihovog unosa sve dok stražari nisu opazili uznemirene golubove koji su se borili da održe let.

Zatvorenici u Manilli, Sao Paulo, su trenirali golube pismonoše da prokrijumčare različite predmete, koristeći se mobitelim veličine kesice, koje su nosili na leđima. Ovo je ujedno veoma domišljat način da se izbjegnu mjere sigurnosti, sa kojima su se posjetioci stalno suočavali.

“Imamo sofisticiranu opremu za pretraživanje ljudi kada ulaze u zatvor, ali oni su izbjegli ovo našavši drugi način da unesu mobitele i droge”, izjavio je direktor zatvora Luciano Gamateli za Globo TV.

Službenici policije su rekli da su golubovi, koji su bili trenirani unutar zatvora, živjeli na krovu zatvora, gdje bi zatvorenici preuzimali isporuku prije nego bi ptice prokrijumčarili nazad putem prijatelja i rodbine.

Ove metode krijumčarenja su otkrivene kada su stražari na zidu uočili neke golubove koji su se borili da ostanu u zraku.

Brazilski zatvori poznati su po slabim mjerama sigurnosti, po zloupotrebi mobitela i droga među zatvorenicima. Prije dvije godine, zatvorenici u Sao Paulu su se koristili mobitelima kako bi inscenirali talas napada na policiju.