Drugačija perspektiva
59

Fotografija šetnje sa psima zbunila korisnike Reddita: Koliko ljubimaca vidite?

L. R.
Šetnja sa psima (Foto: Reddit)
Šetnja sa psima (Foto: Reddit)
Na društvenoj mreži Reddit nedavno je objavljena fotografija šetnje s kućnim ljubimcima koja je zbunila njene korisnike.

Iako su optičke iluzije uglavnom svjesno kreirane kako bi se poigrale s vašim umom, ponekad to znaju učiniti i sasvim obične fotografije iz vaše svakodnevnice. Jedna od njih je upravo ova fotografija.

Naime, jedan od profila na Redditu pod nazivom "Confusing Perspective" objavio je ovu fotografiju, a u opis je dodao "Ovdje se nalaze tri psa".

Screenshot/Reddit
Screenshot/Reddit

To je zbunilo korisnike ove mreže jer nisu mogli pronaći trećeg psa na fotografiji. Većina ih je uočila bijelog psa s narandžastim flekama koji se nalazi na desnoj strani fotografije te crnog psa koji se nalazi iznad njega.

Mnogi su pokušavali uočiti bijelog psa u snijegu, ali rješenje je mnogo jednostavnije nego što su mislili. Ako ste na prvu uočili da se psi nalaze u šetnji s vlasnikom koji je u crnom, prevarili ste se.

Naime, riječ je o psu pasmine crna pudlica, a koja gleda u daljinu. Ono što je mnogima predstavljalo ljudsku glavu s čupavom kapom je zapravo rep od pudle, a bijeli detalj je zapravo ogrlica.

"Ljudi govore kako su odmah vidjeli tri psa. Prvi put vidim ovu fotografijui nisam znao da to nije čovjek dok to nije spomenuo neko drugi. Mislio sam 100 posto da je to osoba u krznenom kaputu i šeširu zbog snijega", "Gdje se nalazi treći pas? Pretpostavljam da je to ovaj 'crni čovjek', ali ja i dalje ne vidim", "Proveo sam previše vremena tražeći psa bijele boje", bili su samo neki od komentara.