Reagovao i glumac
36

Fanovi užasnuti voštanom figurom The Rocka u pariskom muzeju: Kao da nikad nije vidio sunce

N. O.
Foto: EPA/Musee Grevin
Foto: EPA/Musee Grevin
Nova voštana figura Dwaynea Johnsona, popularnog The Rocka, izazvala je burne reakcije na mrežama i neke urnebesne komentare, a na kraju se oglasio i sam glumac.

Statua, koja je nedavno otkrivena u muzeju Grévin u Parizu, prikazuje Dwaynea s prekriženim rukama u plavim pantalonama, crnim kaišem, patikama i plavoj košulji za golf sa smješkom na licu.

Premda figura zaista podsjeća na slavnog glumca, upitna je njegova boja kože, kao i odjeća koja čini da podsjeća na lokalnog američkog profesora matematike ili tatu iz predgrađa.

Mnogi smatraju da statua ne prikazuje Johnsona na pravi način, a neki ističu da izgleda kao lik s reklame za sredstvo za čišćenje Mr. Clean ili Vin Diesel.

"Dwayne Vin Diesel Johnson", "Kao da nikad nije vidio sunce", glasili su neki od komentara na objavu fotografija statue.

Neki su također doveli u pitanje nijansu kože statue, koja djeluje mnogo svjetlije od Johnsonove.

Potom se oglasio i sam glumac kazavši da joj je potrebno ažuriranje.

"Moj tim će se obratiti našim prijateljima u muzeju Grevin u Parizu, Francuska, kako bismo mogli raditi na 'ažuriranju' moje voštane figure ovdje sa nekim važnim detaljima i poboljšanjima - počevši od moje boje kože", poručio je glumac uz snimak na kom kritikuju figuru. "I sljedeći put kada budem u Parizu, svratit ću i popiti piće sa sobom", poručio je na kraju.