Zanimljivosti
0

VIDEO / Entuzijasti snimili zvuk za koje vjeruju da je glasanje Bigfoota

Klix.ba
Jedna televizijska ekipa tvrdi da posjeduju vjerodostojan audiomaterijal za koji smatraju da pripada biću sličnom Bigfootu, koje živi u šumama Australije.

Četveročlani tim serijala "Potraga za Bigfootom", koji se prikazuje na Animal Planetu, je snimio zvuke koje pripisuju "Yowieu", majmunolikom biću koje živi u šumama Australije, a koje je slično Bigfootu.

Članovi tima su rekli da su čuli zvuke u toku ekspedicije kroz šume u blizini granice Queenslanda i Novog Južnog Velsa. Zvuke Yowiea su snimili na dvije različite lokacije. Tim je odbio u javnost pustiti snimak i otkriti više detalja dok emisija ne bude prikazana na Animal Planetu, prenosi Daily Mail.

"Imamo vjerodostojan audiosnimak. Sve što vam mogu reći je da se na snimku ne čuje nijedna poznata životinjska vrsta. Ostali smo zapanjeni kada smo to čuli prvi put. Da smo kojim slučajem bili u Sjevernoj Americi, možda bismo te zvuke pripisali velikom medvjedu, ali ovdje nema velikih medvjeda", kazao je James Fay, jedan od članova tima.

Yaowie, kao i Bigfoot i Yeti, je vrsta kriptida. Kriptidi su vrste o čijem se postojanju špekuliše, ali koje nikada naučno nije dokazano.