Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zamislite ovo na bosanski način. Na trgu u Sarajvu stoji lik sa harmonikom , prilazi mu neko čeljade i daje keca a onda on uhvati svirati. Potom iz obližnjeg kafića izlazi lik sa sintsajzerom te se nadovezuje uz harmonikaša i krenuše kolce jedno za raju. Narod po sred trga za ruke se uhvatio , cigani,bošnjaci,srbi,hrvati,hodže,popovi,kabadahije svih vrsta, arapi turisti, poneki crnac i kinezi turisti i oni igraju kolo :D To bi bio show xD
Šta tu ima biti tužno. Šta se sramotimo KOLA ? Evo primjer : Španija je daleko poznata po tome što puštaju bikove da ganjaju narod i oni se time ponose i prave atrakciju. U Bosni,zemlji koja ima KORIDE ( nismo jedini ali najbolje su kod nas) sastaju se dva bika - jedan je težak 800kg a drugi 1tonu . Niti jedan od njih dva nikad nisu poraženi u 20 borbi (ima i međunarodni osvojeni) i umjesto da od toga napravi atrakciju i da potrudimo se da dovedemo to na veći nivo mi se šprdamo i sramotimo s time. TUŽNO je što imamo nešto što drugi nemaju a ISTINITO je da se mi toga stidimo i isto to rušimo !
kao prvo mene zanima po cemu je ovo spanski nacin, nit su izmislili trube nit violine nit violoncela nit "odu radosti" a beethoven je njemac. druga stvar, jer ti stvarno mislis da se u Bosni nigdje ne svira violina, trube, da nema klasicne muzike?? to burazeru sto ti ides na mjesta gdje grmi aca lukas pa ti se cini da bi to tako izgledalo to je sasvim ok. sad te razumijem
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Djevojcica je ocigledno dio flashmoba .
Ma obična reklama, samo je drugačije nazvali
mislim da je i većina publike dio flashmoba.
Svaka cast ljudima,
Svaka cast ljudima a djevojcica je odusevljena
Svaka cast ljudima a djevojcica je odusevljena
Pa daj ovaj klip je prije 100 godina izasao. But anyhow odlican je. (:
Sta sve dobijes sa po marke kod nas ne mozes ni hljeb dobit
bilo je ovo u sarajevu
Fake! :)
Kultura
Predivno, velicanstveno!!!!!!!!!!
Wow! Divno! Za lijep pocetak dana...
flashmob ahahha selfie i slicne glupost
Jah slazem se, ali eto ulaze u rjecnike...
mene stid ba
staro ovo ko grcka
staro ovo kp
https://www.youtube.com/watch?v=koN9-mz3fI8 flashmob na 'nas' nacin :)
Svaka im cast! Lijepo je vidjeti da postoji narod koji i dalje gaji i cuva kulturu. Zaista je bogat i raskosan ovaj orkestar. Dok sam slusao u sebi se pitam koliko li kosta odrzavanje ovakvog jednoh orkestra. Izgleda da ce samo kultura bogatih, mocnih ostati da se pamti, nas nigdje na mapi.