Zanimljivosti
13

Čudo od djeteta: Jedanaestogodišnjak završio koledž sa tri diplome

Klix.ba
Jedanaestogodišnjak iz Kalifornije je završio koledž sa tri diplome. Tanishq Abraham kaže da su njegovi snovi da postane doktor, da dobije Nobelovu nagradu kao medicinski istraživač i da postane predsjednik Sjedinjenih Američkih Država.

Tanishq Abraham je diplomirao na American River koledžu u Sacramentu i najmlađi je student u 60-godišnjoj historiji koledža.

"Pretpostavka je da je Tanishq najmlađi student ikada na našem koledžu. Iako nemamo sve dokumente arhivirane, pretpostavljamo da je baš on najmlađi student ikada", izjavio je Scott Crow, glasnogovornik American River College .

Jedanaestogodišnji Tanishq je na ceremoniji dodjele diploma rekao kako voli učiti i da je samo pratio svoju strast prema učenju i tako uspio dobiti tri diplome.

Tanishqu je kući pomagala u učenju njegova majka Taji koja je veterinarka. Ona je pauzirala svoj doktorski studij kako bi učila sa sinom. Prošle godine, kada je imao 10 godina, Tanishqu je zadovoljio sve zahtjeve i završio srednju školu.

"Uradili smo to kao porodica, kao timski rad", rekla je Taji Abraham.

Intelekt je navodno naslijedio. Njegov otac, Bijou Abraham je imao savršene rezultate iz matematike. On je diplomirani softverski inženjer. Tanishqova mlađa sestra Tiara ima devet godina i također je čudo od djeteta, ona se pridružila Mense Internationalu (organizacija za mjerenje IQ) kada je imala četiri godine.

Tanishq je krenuo na koledž kada je imao sedam godina. Već tada je imao dovoljno kredita da bude saradnik iz matematike i fizike, opće nauke i studija jezika. Njegov dugoročni cilj je da pohađa Stanford University i da postane doktor nauka.