Zanimljivosti
31

Čudni, čudni svijet: Slagala da je imala plastičnu operaciju treće dojke

Klix.ba
Jasmine Tridevil, djevojka koja je zahvaljujući tvrdnji kako je plastičnom operacijom ugradila i treću dojku dobila svojih 15 minuta slave, obična je prevarantica - njena treća dojka je lažna i radi se o prostetičkom umetku, piše Daily Mail.

Njeno pravo ime je Alisha Hessler, a mediji su do ove informacije došli nakon izvještaja sa Tampa International aerodroma u kojem je prijavila gubitak prtljaga, torbu u kojoj se nalazio i "prostetički umetak za treću dojku vrijedan 5.000 dolara."

Site Snopes je još ranije ove sedmice otkrio kako je website JasmineTridevil.com registriran na ime Alisha Jasmine Hessler, osobu koja radi kao masažerka na Floridi. Na njenom siteu piše kako je "majstorica za internet prevare od 2014. godine", te "stručnjakinja za masažu žena sa tri dojke".

U decembru 2013. godine, Alisha Hessler je dospjela na naslovnice medija kad je navodno napadnuta ispred jednog noćnog kluba. Policija ju je nakon prijave pokušala kontaktirati, ali se ona nije javljala na njihove pozive, tako da zvanične prijave nikad nisu bile podnesene.

"Čini se finom, ali ne vjerujem kako je ugradila treću dojku. Vidio sam to na vijestima i mislim da je lažno. Ona samo želi da se proslavi", kazao je jedan od njenih komšija.

Podsjećamo, ova je 21-godišnjakinja tvrdila kako je ugradila treću dojku jer je "željela postati neprivlačna muškarcima, budući da je izlasci više ne zanimaju." Kazala je i kako joj je bilo teško pronaći hirurga koji bi bio spreman napraviti takav jedan estetski zahvat, ali da je na kraju ipak uspjela za 20.000 dolara.

Ona je na svom Facebook profilu dosad podijelila stotine fotografija na kojima je nastojala ubijediti svoju publiku kako je njena treća dojka "stvarna". Također, napisala je kako je jako uzbuđena budući da su je pozvali u New York da se pojavi u nekoliko show emisija, između ostalog i kod slavnog Jimmyja Kimmela.

"Ovo je očit slučaj osobe koja ne bi trebala imati nijednu plastičnu operaciju. Neko ko se javi sa jednim ovakvim zahtjevom najvjerovatnije pati od tjelesne dismorfije - poremećaja slike vlastitog tijela ili pak nije svjestan posljedica koje jedna ovakva operacija može donijeti. Takvoj bi osobi svakako trebala psihološka konsultacija, radije nego operacija. Pored toga, ovakva se operacija u potpunosti kosi sa svim etičkim principima i ukoliko je neki hirurg ovo napravio, onda je učinio nešto što nijedan razuman ljekar ne bi", kazao je plastični hirurg Nilesh Sojitra ispred udruge plastičnih hirurga Velike Britanije.