Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
e enko bas tako ti objasni svom ili bilo cijem cetverogodisnjem djetetu i pitaj ga je li shvatio...
Ako mali i jeste inteligentan, otac to sigurno nije. Naime nebo nije plavo zbog reflektovanja mora, nego zbog sastava atmosfere (atomskog sastava) i preloma svjetlosnih zraka sa sunca kroz atmosferu. Plava svjetlost se siri vise od crvene, kada je put svjetlosti sa sunca kratak, to jest tokom dana i kada je nebo vedro. Ali tokom izlaska i zalaska sunca nebo je crveno, zbog drugacijeg (ukosog) prelamanja svjetlosti sa sunca. Svjetlost prelazi vecu put tako da atmosfera (zrak) uspije apsorbovati vecu kolicinu plave svjetlosti, pa je preostala svjetlost koja stize do oko uglavnom crvena.
@cjepidlaka: Jesi ljubomoran.
Ova mjerenja koeficijenata kod djece nisu uopšte realna.Rezultat se dijeli sa brojem godina i dobije se brojka po kojoj su za MENSE. Nije da sam ljubomoran, ali čovjek sa 20 godina ima 5x manje šansi za isti rezultat. A i to forsiranje djece...not good. Ona trebaju da slažu kockice i puzzle, a ne DNK nove silikonske forme života.
E dusha draga, samo da ga neko zbog toga ne iskoristi u nečemu što ne valja. I pak je on samo dijete. Neka ga puste da malo proživi...