Zanimljivosti
0

Britanski penzioner "parkirao" u dnevni boravak

Sarajevo-x.com
Britanski penzioner je jako sretan što je ostao živ nakon što je svojim vozilom probio zid i upao u unutrašnjost kuće u nesreći na putu A67 u blizini Yarma u Clevelandu, objavio je "Daily Mail".

Neimenovani starac (67) je zaradio samo nekoliko manjih povreda i modrica nakon što je svojom Kia Riom probio dva zida kuće i završio u dnevnom boravku. Vatrogasci su pozvani na mjesto nesreće kako bi unesrećenog izvukli iz olupine. Nakon toga je prevezen u Univerzitetsku bolnicu "James Cook" jer je zadobio lakše povrede glave.

Policajac jedinice za saobraćajne nesreće policijske stanice u Clevelandu je rekao da u trenutku nesreće niko nije bio u kući. Njegov kolega, koji je također želio ostati anoniman, je izjavio da se u blizini ovog mjesta nedavno dogodila još jedna nesreća, kad je automobil udario u dva stuba kuće u izgradnji. Prema njegovim riječima, i ovaj vozač je preživio nesreću i nalazi se u bolnici.

Policajac nije želio potvrditi da li je brzina uzrok nesreća na ovoj dionici puta gdje je ograničenje 40 mph (65 km/h), ali je rekao da te kuće nisu trebale biti izgrađene blizu glavne saobraćajnice.