Zanimljivosti
0

Bivšoj supruzi mora isplatiti 154 miliona dolara

Sarajevo-x.com
Jednom hongkonškom biznismenu sudija je naredio da isplati bivšoj surpuzi čak 154 miliona dolara u brakorazvodnoj parnici koja je završena danas. Samathur Li Kin-kan je tako postao čovjek koji će bivšoj supruzi dati najveću svotu novca ikada zabilježenu u Hong Kongu.

Poređenja radi, Paul McCartney koji vodi na listi poznatih po najvećoj isplati bivšoj supruzi Heather Mills, morao je isplatiti 50 miliona dolara prije tri godine.

U ovoj hongkonškoj parnici, neimenovani bogataš će morati dati supruzi i luksuznu kuću u Londonu, kao i automobile u vrijednosti od 2,5 miliona dolara, prenosi CNN.

Samathur Li Kin-kan i njegova bivša supruga Florence Tsang Chiu-wing vjenčali su se 2000. godine, a zahtjev za razvod predali nakon osam godina braka. Florence je tako čekala tri godine da brakorazvodna parnica bude završena, ali je prema izvještajima iz sudnice izašla sa širokim osmijehom na licu, jer je izdejstvovala pobjedu nad bivšim supružnikom.

Mediji nisu objavili koji je razlog razvoda, a svjedoci su tvrdili da su Florence i Samathur imali skladan i dobar brak.