Zanimljivosti
3

Beba rođena u avionu na letu iz Kine za Los Angeles

Klix.ba
Trudnica iz Tajvana porodila se u avionu na 9.000 metara visine na letu iz Kine za Los Angeles. Doktorica koja se zatekla u avionu pomogla je ženi da se porodi pola sata prije nego je avion prinudno sletio.

Trudnica iz Tajvana bila je u 32. sedmici trudnoće, a tokom leta se požalila stjuardesama na bolove rekavši kako će vjerovatno roditi prije vremena. Kada se trudnica ukrcavala na let, iz kineske aviokompanije su istakli kako nema nikakvih problema i da može putovati bez ikakvih specijalnih tretmana.

Porođaj je krenuo šest sati nakon polijetanja aviona. Velika sreća je bila što je na istom letu bila i doktorica Angelica Zen, koja prije toga nikada nije porađala.

"Bila sam nervozna. Ja sam pedijatrica i stvarno prije nikada nisam porađala", istakla je doktorica Zen.

Kapetan aviona odlučio je sletjeti na najbliži aerodrom Aljaske, ali se žena pola sata prije slijetanja porodila. Na sreću i majka i beba su u dobrom zdravstvenom stanju. Jedan od putnika je snimio i video nakon poroda gdje se vidi kako majka drži bebu u naručju, a ostali putnici aplaudiraju, prenosi Russia Today.

Beba će biti upisana u matičnu knjigu rođenih koja se vodi u bolnici u gradu Anchorage na Aljasci, a državljanstvo će biti utvrđeno naknadno.