Zanimljivosti
3

Beba rođena tokom policijske potjere u automobilu koji je jurio 160 km/h

Klix.ba
Dramatična policijska potjera za automobilom koji je išao 160 kilometara na sat okončala je s rođenjem bebe na zadnjem sjedištu automobila za koji su policajci sumnjali da je ukraden.

Policajci iz Portsmoutha uočili su automobil na cesti M275 za koji su posumnjali da je ukraden. kada se vozač nije zaustavio već ubrzao, posumnjali su da bježi, no onda se naglo zaustavio. Policajci su mislili da se želi predati, no onda je uslijedilo iznenađenje, na zadnjem sjedištu ležala je 26-godišnja Tiffany koja se porodila tokom vožnje, a otac Colin Ellmore je držao u rukama malu Lolu Miju Rose.

"Pratili smo ih i pozivali da stanu i kada je vozač stao i izašao pomislili smo da bježi jer je krenuo prema zadnjem dijelu automobila. Ali tada smo ugledali bebu u njegovim rukama. Nikada nismo doživjeli nešto tako", rekao je policajca Simon Goss koji je učestvovao u potjeri.

Majka Tiffany kaže da je iskustvo bilo zastrašujuće ali da je ponosna na svog oca.

"Dok se automobil kretao pukao mi je vodenjak. Policija nas je zaustavila, a tata je došao otpozada i otvorio vrata. Znala sam da Lola ne može čekati i izašla je. Sve je bilo zastrašujuće", rekla je Tiffany.

Lola i majka su dobro, a policija neće napisati kaznu ocu zbog brze vožnje.