Virtuelna zabava
1

Amerika: Roditelji u skladu s propisima sinu organizovali rođendansku proslavu na temu "Star Warsa"

E. Sk.
Foto: Eduardo Munoz
Foto: Eduardo Munoz
Uprkos koronavirusu Amerikanci se bore za svoje pravo na rođendansku zabavu. Roditelji Reubena Goodmana morali su brzo razmišljati i kreativno djelovati zamisliti kada je pandemija koronavirusa pokvarila njihove planove za proslavu petog rođendana njihovog sina.

Emily i Dan Goodman su umjesto planiranog kuglanja odlučili kombinirati razne aktivnosti sigurne od koronavirusa za svog sina, upornog navijača Star Warsa (Ratovi zvijezda). Originalna proslava rođendana uključivala je lov na blago i društveno distanciranje, ples na ulicama u svojoj nošnji Storm Trooper.

Osim toga, organizirana je i virtuelna zabava preko Zooma, a poslastice za zabavu su ostavili ispred ulaznih vrata njegovih prijatelja. Njihov cilj je bio da se njihov sin osjeća kao centar svemira na svoj poseban dan, iako nije bio u mogućnosti da održi tradicionalnu rođendansku zabavu ove godine.

Foto: Eduardo Munoz
Foto: Eduardo Munoz

"Roditelji se jako trude da stvore pozitivne uspomene na rođendan", izjavila je majka dječaka Emily Goodman za Reuters.

Reubenova majka je u New Jerseyu pozvala više od dvadeset komšija da na svojim prednjim prozorima postave crteže junaka i zlikovaca iz Zvjezdanih ratova, gdje ih je sin mogao vidjeti tokom šetnje.

Foto: Eduardo Munoz
Foto: Eduardo Munoz

Porodica Goldman nisu jedini Amerikanci koji su se nakon pandemije morali prilagoditi ograničenjima društvenog života, što je rezultiralo otkazivanjem tradicionalnih rođendana za mlade i za starije.

Uprkos tome, Amerikanci i dalje pronalaze načine kako da se zabave.