Karneval u Rio de Janeiru
0

Zadivljujući ples polugolih plesačica i seksi policajki

Sarajevo-x.com
Najveći karneval na svijetu počeo je danas kada je na ulicama brazilskog grada Rio de Janeiro nekoliko hiljada maskiranih ljudi zaplesalo tradicionalni ples – sambu. Muškarci obučeni u odore časnih sestara neprestano održavaju ritam bubnjeva i uzavrelu atmosferu među brojnim sudionicima, a najveselije je izgleda u grupi mladih djevojaka koje su obučene kao seksi policajke.

Među sudionicima najvećeg karnevala na svjetu je i nekoliko stotina muškaraca koji su se maskirali u bebe, a uzavreloj atmosferi svakako doprinose i polugole plesačice koje neprestano prate zvuk bubnjeva.

Prema podacima koji su stigli iz turističkih ureda ove godine u Rio de Janeiro stiglo je preko 700.000 posjetilaca, a tome je zasigurno doprinjelo i tolpo vrijeme jer su ovih dana u tom brazilskom gradu zabilježene najveće vrućine u posljednjih pet decenija.

Ovaj festival je od posebne važnosti i zbog toga što će Rio de Janeiro 2016. godine biti domaćin Olimpijskih igara, te su zbog toga veoma pooštrene i mjere sigurnosti.

Policija je do sada uhapsila preko 100 osoba zbog obavljanja nužde na javnom mjestu i sitnih krađa, a među uhapšenima su najmanje i dvije žene.

"Impresioniran sam mjerama sigurnosti. Sigurnije je no što sam se nadao da će biti“, kazao je Paul O'Neil iz Australije koji je došao kako bi bio jedan od učesnika karnevalske povorke.