magazin
69

Vladimir Putin voli utopljavati dame na samitima

Klix.ba
Mediji u svijetu već dva dana bruje o gesti ruskog predsjednika Vladimira Putina. On je na samitu u Kini htio pokazati da je džentlmen, a prema ocjenama mnogih je i uspio, pa se potrudio da dami koja je sjedila u blizini njega bude toplo.

Žena koju je Putin ogrnuo dekom na Samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje u Pekingu prije dva dana je zapravo kineska prva dama. Takvo što mediji u Kini nisu razumjeli, pa su cenzurirali snimke i fotgrafije na kojima ruski predsjednik brine da se domaćica skupa ne prehladi.

Peng Lijuan, supruga kineskog predsjednika, i Putin su prije ovoga imali ugodan razgovor, a ugodnije je bilo svakako uz toplu deku.

Ovo nije prvi put. Putin se i ranije brinuo za zdravlje i ugodan osjećaj dama iz svjetske politike, naročito ako su moćne kao što je Angela Merkel.

Ruski novinar Nikolaus von Twickel na Twitteru je podsjetio upravo na slučaj sa kancelarkom Merkel. "Sjećate li se St. Petersburga", napisao je uz fotografiju na kojoj Putin dodaje deku njemačkoj kancelarki i najmoćnijoj ženi u svijetu politike.