Mnogi zabavni sadržaji
32

Street Arts Festival Mostar: Fondaciji Telemach uručeno priznanje za doprinos razvoju urbane kulture

Street Arts Festival Mostar
Street Arts Festival Mostar
Nedavno je počeo 12. Street Arts Festival Mostar (SAFMo). Ova priča, temeljena na ljubavi prema umjetnosti i gradu, svake godine ima sve više učesnika, publike i prijatelja iz Bosne i Hercegovine i cijelog svijeta.

Među njima je i Telemach fondacija, kojoj je organizator Udruga Rezon, u okviru svečanog otvaranja u Omladinskom kulturnom centru Abrašević u Mostaru, uručio plaketu za doprinos razvoju urbane kulture.

Nakon toga je uslijedila cjelonoćna zabava uz dinamični nastup beogradske muzičke zvijezde, DJ-a Marka Miloševića (aka MKDSL), i mladog mostarskog DJ-a Zagintosha.

Street Arts Festival Mostar
Street Arts Festival Mostar

"Čast je biti prijatelj projekta koji podržava mlade umjetnike i svake godine iznova osvaja srca građana i posjetitelja Mostara, pružajući im novu i pozitivnu sliku grada. U tom kontekstu, priznanje koje smo dobili ima dodatnu vrijednost. Naša posvećenost zajednici, mladima i njihovoj perspektivi odlično se slaže s ciljevima, misijom i energijom Street Arts Festivala Mostar, što smo pokazali i novim, zajedničkim projektom koji smo pokrenuli ove godine - Street Art Mini akademijom. Izložba radova učesnika Akademije otvorena je 28. augusta u prostorijama Udruge Rezon. Vjerujemo da će vam posjeta ovom i drugim festivalskim događajima ostati u lijepom sjećanju", poručila je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije i CCO kompanije Telemach BH.

Street Arts Festival Mostar
Street Arts Festival Mostar

Glavna atrakcija Street Arts Festivala Mostar su živopisni murali i grafiti, tako da narednih dana slijedi spektakularna igra boja i oblika street artista na gradskim zidovima (potražite ih) koja skupa s bogatim OFF programom pozicioniraju Mostar visoko na listi najpoželjnijih destinacija u regionu. Uz podršku Telemach fondacije, 1. septembra s početkom u 18 sati biti će upriličeno druženje građana, učesnika i posjetitelja Festivala uz (besplatnu) kafu i kolače u Šantićevoj ulici, a 2. septembra u 19.30 sati radionica za djecu s polaznicima Mini Street Art Akademije u OKC Abrašević.

Prilika za edukaciju, zabavu, druženje i umrežavanje neće nedostajati.

"Ovogodišnji Festival smo započeli uz sjajnu energiju. Kreiranjem jedinstvenih muzičkih iskustava unapređujemo cijelu produkciju festivala i jačamo kulturnu platformu s raznolikom publikom", istakla je Marina Đapić, osnivačica SAFMo i predsjednica Udruge Rezon.

Cijeli lineup i tekuće informacije o svim događajima potražite na web stranici i društvenim mrežama 12. Street Arts Festivala Mostar (Facebook i Instagram).