magazin
0

"Sky is the limit" partiji na krovu hotela Courtyard by Marriott

Predstoji nam niz jako sadržajnih sarajevskih ljetnih dana. S One, sky bar na krovu hotela Courtyard by Marriott, koji je, čini se, odlučio ove godine postati hit mjesto, od sutra je pripremio line up od 9 evenata, kojim svake večeri planiraju u stilu zaključiti svaki od slijedečih dinamičnih dana.

"Prateći liniju dosadašnjih ljetnih dešavanja u ovom baru, potrudili smo se da organizaciju učinimo vrhunskom, a sve u cilju približavanja svojim posjetiocima, na osnovu čijeg feedbacka planiramo svaki slijedeći event" - navode i S One sky bara.

Rezident DJ počinje svaki dan od 16:30, uvodeći u svaku većer sa novim gostima, a pobrinuli su se i za ljubitelje duže noći, organizujući after party-e petkom, subotom i u srijedu, u Freaky's Pubu, koji je u neposrednoj blizini.

"Za početak, u petak 12.08. imat ćemo čast da nas dvije vrhunske DJice za gramofonima povedu na muzičko putovanje koje će sigurno ostati zapamćeno. Donna Knispel sa deep i dinamičnim, groove zvukom, između techhouse-a i deeptech-a, nastupa u Sarajevu sa starom prijateljicom DJ Jasminom, našom techo heroinom, sa koferom punim ploča", navode organizatori.

Zadnji put zajedno su nastupale u legendarnom Trezor klubu, u kojem je Donna godinama držala rezidenciju, o čemu se po berlinskim mahalama dugo pričalo. Djevojka koja na berlinskoj elektrosnskoj sceni nastupa od 2002. godine pod imenom Ire Electric, u novom ruhu pojavljuje se 2012. kao Donna Knispel. Iza nje nije samo stotine sati berlinskih partija, već i produkcija istančanog techno zvuka (Served Level, Apollo Slice). Ali novi muzički pravac, zahtijevao je i novo ime.

Knispelsound je sada deep i dinamičan, groove između techhouse-a i deeptech-a, pri tome je vrlo otvorena i za druge žanrove te ne postavlja strikne granice. Ovisno o atmosferi, BPM varira između 115 i 125, te se tako i zvukom prilagođava.

"Sky is the limit" program:

petak 12.08 Donna Knispel (Ger) & Jasmina subota 13.08 Hator Records nedjelja 14.08 Ahmaad ponedjeljak 15.08 Higher Representative utorak 16.08 Sharky & Zuba srijeda 17.08 Amir Groove(GB) & Nazzif & jasmina četvrtak 18.08 DrumJay petak 19.08 R'n'B Session - Merakoon subota 20.08 Miss Nine (Ger)