Iako je milijarder
0

Zuckerberg jede hranu od tri eura sjedeći na betonu

Sarajevo-x.com
On je najmlađi milijarder, osnivač je najpopularnije društvene stranice, o njegovom životu snimljen je film, no zbog svega toga on se ne izdvaja od ostalih. Mark Zuckerberg, baš poput studenta, jede meksičku hranu kupljenu na uličnom štandu i jede je sjedeći i razgovarajući s prijeteljem ispred ulaza u jednu radnju.

Nedavno je Zuckerberg snimljen kako uživa u popodnevu i jede meksičku hranu s uličnog štanda, nedaleko od njegove kompanije u Palo Altu.

"Nije bilo nikakvog obezbjeđenja oko njega. Poput svih ostalih stao je u red za hranu, sačekao, kupio jelo koje košta tri eura i s prijateljem sjeo ispred vrata jedne trgovine", ispričao je jedan od prolaznika koji je vidio Zuckerberga, prenosi Daily Mail.

Mnogi Zuckerbergovi prijatelji potvrdili su da njemu novac ne znači ništa. Ne vozi luksuzni automobil i ne stanuje u vili, iako se njegovo bogatstvo procjenjuje na preko 11 milijardi eura.

Također, vrijednost Facebooka, stranice čije je osnivač, dosegla je više od 35 milijardi eura.

Mark Zuckerberg se nedavno pridružio multimilionerima Billu Gatesu i Warrenu Buffetu koji su obećali da će većinu svog bogatstva dati u dobrotvorne svrhe.

Vezani članci