"Sarajevska priča"
121

Zenit Đozić i Aida Bukva privukli pažnju kod Vječne vatre: Olimpijski imidž za posebnu godišnjicu

L. R.
Zenit Đozić i Aida Bukva ispred Vječne vatre (Foto: I. Š./Klix.ba)
Zenit Đozić i Aida Bukva (Foto: I. Š./Klix.ba)
U Sarajevu teku posljednje pripreme za javni doček Nove godine, a građani i turisti večeras su na ulicama glavnog grada BiH mogli sresti glumca i komičara Zenita Đozića te glumicu Aidu Bukvu.

Kako je od ranije poznato, bh. glumac i komičar bit će zadužen za dio atmosfere na javnom dočeku Nove godine u Sarajevu, koje će se održavati ispred Vječne vatre.

No, kako je zabilježio fotoreporter portala Klix.ba, Đozić je večeras zajedno s glumicom Aidom Bukvom snimio i sadržaj kojim će se obilježiti 40 godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, koje su otvorene 1984. godine.

Tako je bilo moguće vidjeti glumce kako na Ferhadiji pale olimpijsku baklju, a onda trče prema Vječnoj vatri.

"Posebno me raduje godišnjica 40 godina olimpijade u Sarajevu i naša sarajevska priča, koja će pored svojevrsnog spektakla u Titovoj ulici 31. decembra, zapravo biti uvod u sve ono što spremamo povodom obilježavanja ovog jednog lijepog jubileja tako da sarajevska priča traje dugo. Dragi građani, gosti i prijatelji grada dobro nam došli. Sarajevo Vas voli!", istakla je gradonačelnica Benjamina Karić ranije ovog mjeseca na press konferenciji povodom predstavljanja programa za javni doček.

Podsjećamo, na javnom dočeku Nove godine u Sarajevu za atmosferu bit će zaduženi bendovi Crvena jabuka, Bombaj štampa i Zabranjeno pušenje te Laka i Lela. Osim nastupa muzičara, planiran je i poseban audio-vizuelni program čiji scenario potpisuje Zenit Đozić.