Showbiz
0

''Zeleni'' spriječili Vettela u izgradnji bazena

Totalsport
Sebastianu Vettel (Foto: AFP)
Sebastianu Vettel (Foto: AFP)
Dok ga na stazi ove sezone rijetko ko može ugroziti, svjetskom prvaku u Formuli 1 Sebastianu Vettelu na kraj su izvan staze stali zaštitnici okoliša.

Njemački vozač Red Bulla našao se u nevolji nakon što je na svojoj farmi odlučio izgraditi 25-metarski bazen i tenisko igralište. ''Zeleni'' iz udruge World Wildlife Fund (WWF) su zaustavili njegove planove.

Vettel je prije dvije godine kupio posjed u Švicarskoj, a za svoj plan o izgradnji bazena i teniskog terena dobio je odobrenje općine Kemmental. Posjed je ranije bio dio prirodnog rezervata, ali Vettel ga je uspio prenamijeniti. No, samo nakratko jer se nakon žalbe ''zelenih'' stanje vratilo na početak.

Nedavno je, međutim, napokon postignut kompromis. Vettel će smjeti nastaviti koristiti već izgrađeni bazen dužine osam metara. Također, ne smije dirati okoliš oko staroga mlina, a živu ogradu kojom će sakriti posjed od znatiželjnika smije zasaditi tek 2020. godine.

Uz to, 24-godišnji vozač, kojem još samo bod nedostaje do odbrane naslova, pristao je dati podršku projektu zaštite malih životinja.