Showbiz
13

Zavirite u prostorije Bijele kuće gdje porodica Obama boravi skoro osam godina

Klix.ba
Američki predsjednik Barack Obama voli kazati da je Bijela kuća "kuća za sve ljude". Architectural Digest je objavio ekskluzivne fotogrfije koje javnosti daju prvi uvid u privatne prostorije na drugom spratu Bijele kuće gdje Obama, njegova supruga Michelle, kćerke Malia i Sasha, kao i psi Bo i Sunny borave već skoro osam godina.

Dizajner interijera u Michael Smith je rekao da prva dama Sjedinjenih Američkih Država (SAD) uspijeva odražati ukus svoje porodice poštujući historiju Bijele kuće.

"Iznad svega, u Bijeloj kući se zaista osjeti porodična atmosfera“ rekao je Smith.

Na fotografijama se također vidi i ovalni ured gdje se Obama povlači kasno kako bi čitao i prelistavao informativni materijal za naredni dan, a može se vidjeti dnevna soba i trpezarija.

Sobe su ukrašene raznim modernim i savremenim stvarčicama koje odišu umjetnošću koje su pozajmljene od glavnih umjetničkih institucija, kao što su Nacionalna galerija umjetnosti i muzeja Smithsonian.

Architectural Digest je također objavio fotografije privatnih soba predsjednika Johna F. Kennedyja, Ronalda Reagana i Georgea W. Busha. Amy Astley, glavni i odgovorni urednik magazina je rekao kako se Obamin lični stil ogleda u njegovoj umjetnosti. Uređena u bež nijansama, glavna spavaća soba ima starinski krevet s baldahinom ukrašen italijanskom posteljinom, a Smith je spavaću sobu nazvao utočištem.