Promjena karijere
0

Val Kilmer guverner New Mexica?

Sarajevo-x.com
Ako se ispoštuju želje trenutnog guvernera New Mexica Billa Richardsona novi guverner ove države u SAD-u mogao bi postati "Batman" Val Kilmer, saznaju u utorak američki mediji.

Demokrata Bill Richardson morat će odstupiti sa pozicije guvernera New Mexica po isteku svog drugog mandata 2011. godine i veoma bi volio ključeve guvernerske vile predati četrdesetosmogodišnjem glumcu.

"Jako mi se sviđa ta ideja. Val Kilmer je iz New Mexica i glumio je Batmana. Kao što već znate već se dešavalo da se uspješni glumci počnu baviti politikom. Još uvijek nisam razgovarao sa Valom o tome i ne znam koliko je ozbiljan u svojim namjerama da uplovi u političke vode. Međutim, ukoliko se odluči kandidovati već ima prednost, jer je javna ličnost tako da ga se ne može tako lako odbaciti", otkrio je aktuelni guverner New Mexica.

Zvijezda filmova "Top Gun", "The Doors","The Saint" te mnogih drugih trenutno je okupiran svojim angažmanom u Wildlife Centeru New Mexica.

Ukoliko se i desi da glumac rođen u Kaliforniji postane novi guverner New Mexica, svakako neće biti prvi glumac koji je glumačku karijeru uspješno zamijenio političkom.

Podsjećanja radi to je uspjelo bivšem predsjedniku SAD-a Ronaldu Reaganu, koji je prije predsjedničkog mandata imao uspješnu glumačku karijeru, te Terminatoru Arnoldu Schwarzeneggeru, trenutnom guverneru Kalifornije.