Showbiz
0

Uspješna djeca rock zvijezda

Sarajevo-x.com
Iako ima svojih (očiglednih) prednosti, biti dijete poznate rock zvijezde nije nimalo lako. Djeca koja imaju uspješne i poznate roditelje često provedu pola života pokušavajući se izvući iz njihove sjene. The Independent je izdvojio one koji su to mnogo brže uradili od ostalih i uspjeli izgraditi svoju karijeru.

Scarlet Page

Biti kćerka poznatog lidera grupe Led Zeppelin sigurno nije jednostavno. Ako vam je otac toliko poznat da je zabranjeno oponašati ih u prodavnicama muzičkih instrumenata diljem svijeta, onda vam odrastanje neće biti kao kod druge djece. Ali Scarlet Page je iskoristila poznanstva svoje porodice sa drugim muzičarima i poznatim ljudima kako bi izgradila uspješnu karijeru kao fotograf. Ona je doslovice slikala gotovo sve poznate ličnosti u Velikoj Britaniji.

Dodatni plus za njenu uspješnu karijeru bila je činjenica da je i sama imala poznatog roditelja pa su joj ljudi koje je slikala više vjerovali. Među njenim "mušterijama" našli su se Robbie Williams, White Stripes, Sadie Frost, Keith Allen, Shaun Ryder i mnogi drugi, a često je radila i za poznate časopise kao što je "Q" i "Kerrang!".

James Jagger

Bilo je sasvim logično da sin Micka Jaggera i Jerry Hall neće sigurno biti mirno i povučeno dijete. James Jagger je naslijeđenu snagu i egzibicionizam usmjerio na glumu i prema prognozama kritičara, čini se da će daleko stići. Njegova mala uloga u predstavi The King's Head zadovoljila je čak i najstrožijeg britanskog kritičara Nicholasa de Jongha, koji ga je okarakterizirao kao "rođenog glumca". Jednostavnost i poniznost u razgovoru s novinarima odagnali su sve sumnje da je James Jagger još jedan "balavac" poznatih roditelja koji se pokušava probiti koristeći svoje prezime.

Jamesova sestra Lizzy je model, a polusestra Jade je dizajner.

Stella McCartney

Nakon što je prije 12 godina diplomrala, Stella McCartney je daleko otišla u svojoj karijeri. Kao i za drugu djecu, za Stellu se mislilo da će postati još jedno "poznato" dijete koje svojim besmislenim ponašanjem sramoti roditelje i živi od njihovog novca. To se nije dogodilo, a Stella McCartney je postala poznata u svijetu mode. Sa samo 25 godina postala je šef i dizajnira svoje vlastite kolekcije. Njen dosadašnji rad je vrlo zapažen, a odjevni modeli traženi među poznatim licima.

Liv Tyler

Djevojka prekrasnog lica trebala je prema prognozama biti samo još jedno razmaženo derište razuzdanih roditelja. Kada se rodila, njen otac Steve Tyler bio je ovisnik o drogama pa je njena majka izjavila da je Liv dijete Todda Rundgrena. Na svu sreću, sličnost između Stevea i Liv je očigledna te je sasvim izvjesno ko joj je otac, a njena karijera ide uzlaznom putanjom.

Nakon svoje debitantske uloge u filmu Armageddon, Liv Tyler se pojavljivala u manje poznatim filmovima. Ipak, uloga kraljice Arwen Undomiel u trilogiji "Gospodar prstenova" donijela joj je najviše slave. U privatnom životu donekle se vratila svojim "rockerskim" korijenima jer se 2003. godine udala za rockera Roystona Langdona s kojim ima sina.

Zowie Bowie

Poznat je pod mnogo imena kao što su Duncan Jones, Joey Bowie i Zowie Bowie, ali najpoznatiji je po tome što mu je otac slavni David Bowie. Karijera Zowiea Bowiea nije išla u pravcu muzike, ali je njegov rad svejedno privukao pažnju medija. Naime, Zowie radi reklamne kampanje, a njegov uradak za French Connection u kojem se dvije žene svađaju, a potom ljube, izazvao je kontroverze.

Nekoliko je puta nakon završetka škole pokušao uspjeti kao režiser, ali mu nije išlo. Vratio se svom zvanju - reklamiranju, ali je izjavio da će uskoro započeti snimanje jednog SciFi filma.