Nakon teške borbe s bolešću
0

Umrla britanska zvijezda Jade Goody

Sarajevo-x.com
U ranim jutarnjim satima umrla je dvadesetsedmogodišnja britanska TV zvijezda Jade Goody koja je bolovala od raka grlića maternice.

Mlada Britanka je prošla trnovit put do uspjeha. Nastup u britanskom TV reality showu "Big Brother" joj je omogućio da se izvuče iz siromaštva u kojem je živjela, no u avgustu prošle godine zadesila ju je nova tragedija, kada su joj ljekari dijagnosticirali rak grlića maternice koji se proširio na ostale dijelove tijela.

Jade Goody se do posljednjeg trenutka hrabro borila s bolešću koja ju je zadesila, a patnju i bol kroz koju je prolazila pratili su mediji širom svijeta.

Majka dvojice dječaka, petogodišnjeg Bobbyija i četverogodišnjeg Freddieja je još jučer za britansku štampu izjavila da želi Majčin dan provesti sa porodicom, no na žalost ona je umrla danas u ranim jutranjim satima, objavili su britanski mediji.

Jade Goody, koja je inače radila kao medicinska sestra u stomatološkoj ordinaciji, umrla je u snu u svom domu u Essexu.

Britanka koja se mjesecima borila s okrutnom bolešću u februaru ove godine se udala za 21-godišnjeg Jacka Tweeda pod blještavim svjetlima kamera, a prava na prenošenje ekstravagantnog vjenčanja prodala je medijima kako bi se taj novac iskoristio za školovanje njenih sinova nakon njene smrti.

Sinovi britanske zvijezde trenutno žive sa njenim bivšim suprugom Jeffom Brazierom.