Bio s Chrisom Brownom
0

Tony Parker povrijeđen tokom tučnjave u noćnom klubu

Totalsport
Košarkaš San Antonio Spursa Tony Parker (30) zadobio je povredu oka tokom tučnjave u jednom noćnom klubu u New Yorku.

Francuski reprezentativac je u petak u Parizu održao konferenciju za novinare na kojoj se pojavio sa sunčanim naočalama. Objasnio je da je zadobio oštećenje očne mrežnice, te da će biti izvan pogona najmanje sedam dana što znači da će kasniti na pripreme francuske vrste koja će ovo ljeto nastupiti na Olimpijskim igrama u Londonu. U tučnjavi u New Yorku su sudjelovali i pjevač Chris Brown, te članovi pratnje hip hop zvijezde Drakea.

"Bio sam s prijateljem Chrisom Brownom. U jednom su trenutku počele letjeti boce posvuda. Ne znam što se dogodilo, ali prijatelji i ja smo zaradili nekoliko udaraca. U prvom trenutku je sve bilo u redu, ali stanje mi se pogoršalo i u avionu sam počeo osjećati jaku bol, tako da sam odmah po slijetanju u Pariz otišao u bolnicu", istaknuo je razigravač Spursa.

"Propustit ću početak priprema francuske reprezentacije jer barem sedam dana ne smijem raditi ništa. Moram nositi terapeutske kontaktne leće i kapati oko", dodao je Parker.

Prema policijskom izvještaju, tokom tučnjave su, između ostalih, povrijeđeni i Brown, te njegova djevojka i tjelohranitelj. Spursi su zasad odbili komentirati incident.