Showbiz
8

Tom Hanks nakon pitanja o Aston Villi: Pokušavate me rasplakati?

Klix.ba
Tom Hanks (Foto: EPA)
Tom Hanks (Foto: EPA)
Nakon 28 godina provedenih u najvećem rangu engleskog fudbala, Aston Villa je ispala. Klub koji je prošle sezone igrao finale FA Cupa, već nakon 33. kola ove sezone izgbuio je i posljednju šansu za opstankom u Premeirshipu.

Potvrdu da su ispali "zapečatio" je Marcus Rashford, napadač Manchester Uniteda koji je 16. aprila postigao jedini gol u okršaju Manchester Uniteda i Astone Ville na Old Traffordu.

Veliki navijač Aston Ville je slavni holivudski glumac Tom Hanks koji se proslavio ulogama u filmovima Apollo 13, Spašavanje vojnika Ryana, Zelena milja, Forres Gump i Da Vinčijev kod. Tokom njegove na premijeri novog filma Hologram za kralja, Hanksa su pitali za komentar o Aston Villi. Vjerni navijač nije ostao ravnodušan.

"Šta pokušavate? Pokušavate me rasplakati na TV-u? To je loše, ali znate li šta sam uradio na početku sezone? Stavio sam 100 dolara na Leicester i mislim da će sve biti ok", odgovorio je Hanks, na što novinar nije htio povjerovati. Hanks je nastavio: "Možda jesam, možda nisam. Trebali biste naći nekoga ko je uplatio 25 dolara za lokalni klub. Taj će postati milioner."

Hanks je u intervjuu za BBC također govorio o Aston Villi, a intervju će biti objavljen u maju. U jednom dijelu Hanks šalje poruku navijačima Aston Ville.

"Držite se. Nema kluba na svijetu koji nema iskustava i nema kluba koji se nije vratio. Aston Villa će prebroditi ovo. Izdržite, nemojte odustajati, ponesite šalove i budite ponosni", kazao je Hanks.