Ne podržava njihov nastup
92

Stanivuković o koncertu srbijanskih repera: Dužnost je pratiti koje vrijednosti postavljaju naša djeca

L. R.
Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok
Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković danas je putem svog Instagram profila objavio da Banja Luka neće podržati održavanje koncerta srbijanskih muzičara Desingerica i Pljugica.
Naime, on smatra da je nastup muzičara srbijanskih repera Dragomira Despića Desingerice i Luke Bijelovića Pljugice neprimjeren te navodi da takvi događaji neće dobiti dozvole Grada.

"Banja Luka ne učestvuje u organizaciji i ne podržava održavanje koncerta izvođača pod nazivom 'Desingerica i Pljugica'", napisao je Stanivuković na početku objave.

On navodi da je izdao nalog preduzećima i nadležnim službama da prethodno analiziraju manifestacije koje organizuju.

"S tim u vezi, izdao sam nalog svim našim poduzećima kao i nadležnim službama da analiziraju samu manifestaciju i upoznaju se sa sadržajem manifestacije koja je planirana za održavanje na javnim površinama na području grada Banje Luke, prilikom zaprimanja zahtjeva za davanje u zakup javne površine", nastavio je.

Podsjećamo, nastup srbijanskih repera Desingerice i Pljugice nedavno su privukli veliku pažnju zbog toga što je na nastupu djevojku iz publike udarao patikom po glavi, a kasnije se na bini polijevao alkoholom.

"Sukladno tome, sva događanja i manifestacije koje se smatraju neprimjerenima neće dobiti dozvole Grada. Naša je dužnost pratiti koje vrijednosti postavljaju naša djeca, mladi i sugrađani", poručio je Stanivuković.