Potpisana peticija
0

Srbi traže bojkot emisije Chelsea Handler

Sarajevo-x.com
Više od 3.500 ljudi potpisalo je peticiju za bojkot emisije američke komičarke Chelsea Handler i televizije E!, dok se voditeljka ne izvini za uvrede koje je izrekla na račun Srba i pojedinih državnih funkcionera, javlja B92.

U internet peticiji je navedeno da je Chelsea Handler uvredljivo govorila o zemlji i naciji o kojoj ne zna ništa i da je potom ohrabrila i goste u studiju da verbalno napadaju Srbiju i njene građane.

Bojkot te telvizije traži i novoformirana grupa na FB-u koja je okupila više od 7.000 članova.

Za sada su izvinjenje uputila dva komičara koji su gostovali u emisiji, ali se nije izvinila i autorka.

Američka komičarka je, naime, u emisiji "Chelsea Lately" na televiziji E!, komentarišući koncert Amy Winehouse u Beogradu i razočaranje publike nastupom, izrazila čuđenje što je Srbima uopšte dozvoljeno da idu na koncerte i što imaju FB.

"Znate šta, vaša zemlja je sramota i razočarenje", rekla je komičarka, dok je njen kolega izrazio čuđenje što Srbi koncert nazivaju katastrofom s obzirom da je to "zemlja u kojoj se dogodio genocid i etničko čišćenje".

Voditeljica je pomenula i ministra odbrane Srbije Dragana Šutanovca i njegov komentar na FB o koncertu, uz ocjenu da je Dragan veoma popularno boljševičko ime.