Natalie Portman
0

"Šokirana sam! Ne želim imati ništa s Johnom Gallianom"

Sarajevo-x.com
Natalie Portman i John Galliano
Natalie Portman i John Galliano
Oscarovka Natalie Portman, koja je zaštitno lice Diorovog parfema "Miss Dior Cherie", izjavila je da ne želi ništa imati sa dizajnerom Johnom Gallianom kojeg je modna kuća Christian Dior suspendovala prošle sedmice zbog antisemitskih ispada.

John Galliano snimljen je kako govori da voli Hitlera, te vrijeđa Jevreje. Video je objavljen na internetu, a kretivni dizajner poznate modne kuće suspendovan s posla.

Glumica Natalie Portman, Diorova ambasadorica koja je rođena u Jeruzalemu, poslala je saopćenje medijima u kojem je navela da je šokirana Gallianovim izjavama i da ne želi ništa imati s njim.

"Video koji sam pogledala i izjave Galliana šokirale su me i zgrozile. Kao osoba koja je ponosna zbog svog porijekla i toga što sam Jevrejka ne želim ni na koji način biti povezana s njim. Nadam se da će nas, u najmanju ruku, ti strašni komentari podstaći na razmišljanje i na djelovanje kako bismo suzbili predrasude koje još postoje", izjavila je Portman.

Modna kuća Dior danas je uručila otkaz dizajneru Gallianu, a u saopćenju za medije su naveli da oštro osuđuju njegove antisemitske izjave.

Nije poznato da li će oscarovka Natalie Portman nastaviti raditi za Dior, prenose strani mediji.