Slučaj se dogodio 2018.
21

Slavni glumac priznao da je kriv za prisilno dodirivanje neimenovane žene

I. S.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Glumac Cuba Gooding Jr. priznao je da je kriv za prisilno dodirivanje neimenovane žene u jednom klubu u New Yorku 2018. godine.

Podsjećamo, bio je optužen za seksualno zlostavljanje tri žene na Manhattanu tokom 2018. i 2019. godine. Izjasnio se krivim samo za jednu optužbu.

Sudiji je kazao da je prisilno dodirivao, odnosno poljubio konobaricu u noćnom klubu LAVO. Neće morati služiti zatvorsku kaznu. Ukoliko bude nastavio ići na savjetovanja u narednih šest mjeseci, moći će povući ovo izjašnjenje o prekršaju i priznati da je kriv za "lakši prekršaj vezan za uznemiravanje", prenosi ABC News.

Gooding je uhapšen 2019. godine nakon što je 29-godišnja žena prijavila policiji da je bez pristanka dirao njene grudi u baru Magic Hour, koji se nalazi u blizini Times Squarea.

Nekoliko mjeseci kasnije su ga još dvije žene prijavile za seksualno zlostavljanje. Jedna je navela da je štipao za zadnjicu, a druga da je također neprimjereno dodirivao, a nakon toga ljubio. Kako je već navedeno, on je krivicu za posljednju navedenu optužbu danas priznao.