Zbog izjave iz 2019.
34

Severinu očekuje još jedno ročište: Sutkinja od nje traži 3.000 eura

N. O.
Foto: Pixsell/Marko Lukunic
Foto: Pixsell/Marko Lukunic
Hrvatsku pjevačicu Severinu Vučković danas očekuje još jedno ročište na Općinskom gradskom sudu u Zagrebu zbog tužbe sutkinje Lucije Lasić još iz 2020. godine.

Ovo je četvrto ročište po redu, a Lasić je tužila Severinu zbog "povrede prava osobnosti" te traži od pjevačice oko 3.000 eura odštete.

Kao i na drugim suđenjima pjevačicu zastupa advokatica Jasminka Biloš, a suđenje je zatvoreno za javnost.

Splitska sutkinja tužila je Severinu u februaru 2020. godine nakon što ju je 2019. godine na press konferenciji povodom početka turneje Magic Tour optužila za loš tretman.

"Ne znam zašto se čudim što se ovo događa i svom sistemskom psihičkom silovanju od oca i institucija kad u ovoj zemlji niti žene niti djevojčice nemaju sudsku zaštitu i podršku za fizičko silovanje. Slično silovanje sam i sama prošla na Županijskom sudu u Splitu, i to u sudskom postupku pokušaja oduzimanja djeteta kod sutkinje Lucije Lasić", kazala je tada Severina.

Lasić je bila član sudskog vijeća koje je odlučivalo o pjevačicinoj žalbi na presudu kojom je odlučeno da dječak živi s ocem.

Podsjetimo, Severini je nedavno sud u Splitu vratio starateljstvo nad sinom, nakon što je prethodnu presudu ukinuo Vrhovni sud.