Učestvuje u kampanji
49

Seka Aleksić podržala Bh. povorku ponosa: Mnogo je lakše radovati se svemu kada znaš da nisi sam

I. S.
Foto: Instagram/bh.povorkaponosa
Foto: Instagram/bh.povorkaponosa
Srbijanska folk pjevačica Seka Aleksić pružila je podršku održavanju Bosanskohercegovačke povorke ponosa.
"Mnogo je lakše živjeti i radovati se svemu kada znaš da nisi sam. 24. juni, Sarajevo", rekla je.

Organizatori Bh. povorke ponosa su se na društvenim mrežama zahvalili Aleksić.

"Danas nam je stigla podrška od Seke Aleksić za ovogodišnju povorku, ali i za cijelu LGBTIQ zajednicu. Podrška koju dobijamo nema granice. Zato, svi i sve ponosno zajedno šetamo 24. juna na četvrtoj Bh. povorci ponosa", napisali su.

Podsjećamo, u ovoj kampanji učestvuju i javne ličnosti iz Bosne i Hercegovine, među kojima su: Dino Mustafić, Mona Muratović, Boris Ler, Minja Huseinović, Ivan Hrkaš, Nikola Vučić, Denis Džidić...

Kao što je već poznato, Aleksić je nedavno ispunila obećanje te je bila pratnja na maturi djevojčici iz Vrbasa, koju su ismijavali zato što je romskog porijekla.

"Mi odrasli smo pali svi na ispitu! Mia sa drugarima je otišla na maturu, možemo samo da se nadamo da će djeca biti mnogo bolji ljudi nego što smo mi", poručila je. Osim toga, pjevačica je dobila brojne pohvale zato što je u više navrata istaknula kako podržava proteste "Srbija protiv nasilja" i glumce kojeg Vučićeve pristalice napadaju.

"Danas šaljemo ljubav Milanu Mariću i zahvaljujemo mu se na doprinosima u borbi za ljudska prava i mir", objavila je na Twitteru.