Showbiz
25

Schwarzenegger: Bodybuilding mi je otvorio sva vrata

Klix.ba
Arnold Schwarzenegger (Foto: AFP)
Arnold Schwarzenegger (Foto: AFP)
Arnold Schwarzenegger je izjavio da čitav svoj životni uspjeh duguje činjenici da se na početku karijere bavio bodybuildingom.

Ovaj 65-godišnji glumac je bio velika filmska zvijezda i guverner Californije, ali tvrdi da ništa od toga ne bi bilo moguće da se tokom odrastanja u Austriji nije bavio bodybuildingom.

Sedmerostruki šampion takmičenja Mr. Olympia je za magazin Empire rekao: "Čim sam počeo dizati tegove dobio sam i prve komplimente. Nisu mogli vjerovati da se time bavim samo mjesec dana. Bilo je nevjerovatno, mišići su prosto iskakali po mom tijelu, bilo je savršeno. Sport me uveo u svijet filma, a filmovi su me uveli u svijet politike u kojoj se sve vrti oko prepoznatljivosti imena. Bez bodybuildinga ne bih postigao ništa što se dešavalo kasnije".

Schwarzenegger je rekao i da je uvijek znao da će napustiti Austriju i otići u Hollywood pa je zbog toga naporno radio na svom tijelu.

"Osjećao sam to od svoje desete godine. Znao sam da me čekaju mnogo veće stvari od onoga što me čeka u Austriji, ukoliko bih ostao. Tada nisam tačno znao šta želim biti, ali sam znao da ću otići", dodao je Schwarzenegger.