"Političari lažu da bi bili izabrani"
0
Samuel L. Jackson: Glasao sam za Obamu jer je crnac
Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da je ovo rekao bijelac za drugog bijelca vec bi odavno bio razapet...ali se ocito crnacki rasizam tolerira...
Nije jedini, svi su crnci glasali za njega jer je crnac i to je u USA javna tajna.
Kao da to nismo znali,pa vcina ih je i glasal za Obamu zato sto je crnac,jedva su docekali..ali bitno je da se ovo tolerise a to sto se na spomen da je neko crn zove da je rasim to je vec druga prica...p...crnacke!
sta su im radili sve ovo vrijeme a kako li se kod nas glasa?po tome koliko je sposoban ili ....?
Da znam sta je diskriminacija....samo kazem da drugim ljudima je puno teze u Americi nego recimo crncima danas...
@uzgred - pa to je upravo crnacka prica, \"nas nema na elitnim fakultetima\", pa elitni fakulteti se elitno placaju plus mozes tu upasti samo ako imas elitne ocjene, i to je iskljucivi razlog sto ih nema a ne zato sto su crni. Ne postoji iskljucivo bjelacki koledz u USA ali zato ima najmanje 30 koledza koji se otvoreno propagiraju kao crnacki, plus United Negro College Fund koji finansira samo crnu djecu, itd.
I ja sam glasao za Bakira jer sam musliman. Moramo vratiti Bosnu i Hercegovinu muslimanima!
Da neki bijelac kaze da je glasao za nekog zato sto je bijel odmah bi bio proglasen rasistom,nemam nista protiv crnaca ali zaista je tako...
Vise bi se moglo reci da je izabran bolji covjek, uprkos njegovoj boji koze! Mnogi su glasali jer su stvarno vjerovali da je pravi izbor. Sto njegova boja koze nije sprijecila bijelce da glasaju za njega je veliki korak naprijed, gledajuci na ne tako davnu US historiju. U vrijeme kad se naprimjer Obama rodio, kao dijete iz mixed braka, to jos nije bilo bas akceptirano, a kamo li crnac za predsjednika! Naravno i bio je bolji kandidat, pogotovo kad se uzme u obzir duo;president i vice. Meni je osobno jedan od najsretnijh trenutaka bio taj dan, dusevno, jer izabrati osobu za najmocnijeg covjeka zemlje iz naroda koji je do juce smatran drugorednim narodom daje ti nadu u covjecanstvo.
moj burazere naHebali smo i ja i ti u svakom slucaju
In casu nije rasizam vec diskriminacija. Ne vrijedjaju nikog zbog boje koze, vec diskriminiraju, tj. preferiraju one svoje boje.
@Hrvoje Slažem se. Meni je ovaj Bevanda recimo OK sa referencama. Pa vidjećemo jesam li ja ili focHak u pravu. :)
@uzgred, sve je to točno, ali i Amerikanci su emotivni kao i mi. I kod njih pale te jeftine fore. :)
@Hrvoje Ili možda što je McCain za potpredsjednicu kandidovao istina oku milu, ali i jako \"inteligentnu\" Sarah Palin. Ili možda što je pred kraj Bushovog mandata SAD ekonomski krahirala... Nebitno, sve dok kod nas budemo pratili emocije, a ne gledali sposobnosti i reference političkih kandidata, ništa od nas.
Obamina kampanja je bila odlična. Postavili su stvari tako da ako nešto kažeš protiv Obame onda je to zato jer si rasist. :) Mnogi bijelci su također glasovali za Obamu samo zato jer je crnac, samo da sami sebi dokažu da nisu rasisti.
To sam ga ja nagovorio kad smo se druzili! Sjecate se naseg druzenja? Ko se ne sjeca neka googla, nece se pokajati. Hvala, vas Alen Islamovic
da tebi tvoj focHak nesto kaze....obama je zavrsio medresu u indoneziji a fakultet mu je kupila oprah winfrey