Showbiz
5

Ronaldo kupuje prava na brazilsko izdanje Playboya

Totalsport
Ronaldo (Foto: AFP)
Ronaldo (Foto: AFP)
Nekadašnji najbolji svjetski nogometaš Ronaldo (35) namjerava otkupiti franšizu za izdavanje popularnog magazina Playboya u svom rodnom Brazilu.

Bivši napadač Barcelone, Intera, Real Madrida i Milana želi preuzeti prava na izdavanje svjetski poznatog časopisa za odrasle jer u tome vidi odličnu priliku za zaradu i daljnji razvoj svojih poslova.

Playboy se, naime, u Brazilu prodaje u više od 250.000 primjeraka što ga i dalje čini desetim najčitanijim magazinom u toj zemlji. Ujedno, slavni erotski časopis u Brazilu ima treću najveću vojsku čitatelja (ili gledatelja) među svim zemljama svijeta u kojima trenutno izlazi. No, ne tako davno Playboy se u Brazilu prodavao i u više od milion primjeraka, a Ronaldo je uvjeren da ga ponovno može približiti tim brojkama.

Legendarni nogometaš se nakon završetka karijere pretvorio u uspješnog poslovnog čovjeka. Njegova kompanija 9INE je vlasnik prava na objavljivanje fotografija mnogih brazilskih sportskih zvijezda, uključujući i Neymara.

Također, Ronaldo posjeduje lanac teretana, sportsku kliniku i zgradu u kojoj su smještene prostorije Univerziteta u Rio de Janeiru, kao i popularni noćni klub. Uza sve to, njegova kompanija je vlasnik brojnih nekretnina diljem svijeta, kao i otoka ispred Rija, a od sponzora, među kojima su Nike, Fiat i Duracell, Ronaldo i dalje godišnje primi više od deset miliona eura.