Ima tjelesnu dismorfiju
42

Robbie Williams o svom izgledu: Mogao bih napisati knjigu o tome koliko prezirem sam sebe

I. S.
Foto: Instagram/robbiewilliams
Foto: Instagram/robbiewilliams
Britanski pjevač Robbie Williams podijelio je na društvenim mrežama da ima tjelesnu dismorfiju, poremećaj koji uzrokuje zaokupljenost umišljenom manom tjelesnog izgleda.

On je na Instagramu objavio crtež na kojem su prikazana dva lika. Jedan govori "Otišlo je predaleko", a drugi "Blagoslovljen bio".

"Dakle, ako bi se pojavio duh i rekao da tvoja supermoć može biti da letiš ili da jedeš šta želiš i ostaneš na željenoj težini, ja bih izabrao drugu opciju. Za šta biste se vi odlučili? Mogao bih da napišem knjigu o tome koliko mrzim sam sebe kada je u pitanju moje tijelo. To je čista mržnja prema sebi, ružnoća toga što se osjećam ružno", između ostalog je naveo.

Objasnio je da zbog tjelesne dismorfije ponekad pomisli da ima više od 40 kilograma viška.

"Dakle, možete zamisliti šta moj um vid ili možda ne možete. Kako god bilo, to je je*ena katastrofa. Trenutno sam mršav, ali mi um govori: 'Sjajno, Rob. Uspio si smršati, a sada si star. Čestitam, aplauz'", napisao je.

Dodao je da se s ovim poremećajem bori čitav život i da on nikada neće nestati. Nedavno je otkrio da je išao na nekoliko estetskih tretmana.

"Uradio sam nekoliko stvari - ubrzigao botoks, stavio filere i operisao vilicu. Izgledao sam očajno. To je bilo prije otprilike pet godina. Od tada nisam ništa radio", naveo je.