Dostupan na Netflixu
18

Voljeli ga ili ne, dokumentarac o Robbieju Williamsu je nešto što biste trebali pogledati

L. R.
Robbie Williams (Foto: EPA)
Robbie Williams (Foto: EPA)
Na Netflixu je nedavno objavljen serijal dokumentaraca od životu jednog od najvećih pop muzičara u posljednjih 30 godina - Robbieja Williamsa.

Reditelj dokumentarca Joe Pearlman podijelio je serijal na četiri epizode, koje prikazuju bogatu karijeru Robbieja Williamsa, ali i sve ono što je dolazilo kao posljedica slave i svijeta za koji nije bio spreman.

No, ovdje nije riječ o tipičnom dokumentarcu, koji prikazuje osobu koja priča o svom životu u nekoj udobnoj fotelji, niti ima sagovornike koji govore o njemu sa svoje tačke gledišta.

Ovo je dokumentarac, koji za mnoge uspješnog i arogantnog Britanca, prikazuje u njegovoj najjednostavnijoj verziji dok u gaćama i potkošulji na krevetu svoje spavaće sobe ponovo posmatra svoju, ne tako ugodnu, prošlost kroz snimke koje su nastajale tokom proteklih 30 godina.

Čak nekoliko puta u spavaću sobu ulazi njegova kćerkica, koja želi biti uz njega, ali je on svaki put pošalje van jer smatra da sadržaj koji gledaju nije primjeren za njen uzrast. Ti trenuci prave neku suptilnu pauzu između snimaka i Robbijevih komentara, ali i prikazuju njegovu očinsku stranu te kako je on jedan obični čovjek koji želi živjeti porodičnim životom.

"Strah, sram, bol, cijeli spektar ljudskih emocija, gotovo mi je 50 godina. Otac, četvero djece, predivna žena", bile su neke od prvih riječi kojima se Robbie predstavio na početku serijala, a tako bismo ga trebali i pamtiti.

Prva pjesma koja nas uvodi u priču je "Let Me Entertain You", što se nekako moglo i pretpostaviti, međutim, ne možemo reći da je baš zabavno gledati čovjeka kojem je depresija dijagnosticirana još u ranim dvadesetim i koji je više puta bio na odvikavanju od kokaina, alkohola i brojnih prepisanih lijekova. Ipak, ovo je svakako dokumentarac koji će vam držati pažnju do samog kraja.

Nakon gledanja ovog dokumentarca, drskog i harizmatičnog Robbieja Williamsa ćete zasigurno gledati drugim očima, ali ne samo njega nego i druge posrnule pop zvijezde kojima su mediji oduzeli privatnost, a slava najbolje godine života.

Voljeli ga ili ne, dokumentarac o Robbieju Williamsu je nešto što biste trebali pogledati prvom prilikom.