Na festivalu u Mađarskoj
72

Rita Ora se na nastupu ogrnula zastavom Srbije, nakon kritika se pravdala da nije vidjela

N. O.
Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok
Pjevačica Rita Ora u subotu je nastupala na muzičkom festivalu u Mađarskoj gdje se ogrnula zastavom Srbije, zbog čega je bila na udaru kritika u rodnom Kosovu.

Na društvenim mrežama počeli su se širiti snimci Rite na kojima se može vidjeti kako joj iz publike daju zastavu Srbije koju potom uzima te se u jednom trenutku i ogrnula njom.

Kako je odmah uslijedila lavina kritika na račun pjevačice, oglasila se te za Klan Kosova TV poručila da nije vidjela o čijoj se zastavi radilo kao i da joj nije bila želja da ikoga uvrijedi.

@lajmifundit2 Si ju duket veprimi i Rita Orës?? #fyp #albania #kosova #ritaora #lajmiifundit #virale #lajmeshqip #memeshqip #viral #shqip #lajmifundit #memeshqip# #albmeme #lajmelive #viralvideo #shqipe #tiktokalbania #shqipetntiktok #shqipern ♬ suono originale - Lajmi_fundit2

"Sinoć dok sam nastupala na SZIN festivalu u Mađarskoj, mladi obožavatelj mi je dao zastavu. Od rasvjete koja mi je išla direktno u oči na bini nisam mogla jasno vidjeti koju državu predstavlja zastava. Čim sam izašla s bine, shvatila sam da je to srbijanska, a ne mađarska zastava", kazala je za spomenutu televiziju.

Poručila je i da dok podržava sve svoje obožavatelje iz svih zemalja i kultura mora naglasiti da je ponosna kosovska Albanka.

"Nije mi bila namjera da iskažem nepoštovanje prema svom naslijeđu, niti da uznemirim svoj narod ili svoju porodicu", rekla je Rita.