Koštao ga dobrih prilika
38

Ricky Martin tuži nećaka za 20 miliona dolara nakon optužbi za seksualno zlostavljanje

I. B.
Ricky Martin proteklih je mjeseci u centru skandala (Foto: Instagram)
Ricky Martin proteklih je mjeseci u centru skandala (Foto: Instagram)
Portorikanska zvijezda Ricky Martin podnio je tužbu od 20 miliona dolara protiv svog 21-godišnjeg nećaka Dennisa Yadiela Sancheza, koji je ranije ovog ljeta optužio pjevača za seksualno zlostavljanje, tačnije incestuozne odnose.
TMZ, koji je prvi prenio vijest, objavio je kako je 50-godišnji pjevač podnio tužbu u srijedu u San Juanu.

Mjesec dana nakon što je Sanchez povukao zabranu prilaska Martinu, pjevač tvrdi da je od 21-godišnjaka dobijao prijeteće poruke na Instagramu gdje mu je govorio kako će "ubiti njegov ugled i integritet" ako ne "iskašlje" gotovinu.

Martin je u svojoj tužbi naveo kako se Sanchez,kojeg je opisao kao "neprilagođenu osobu", hvalio da mu je nećak i slao mu poruke do 10 puta dnevno tokom protekla četiri mjeseca.

Zbog cijelog incidenta, tvrdi Martin, izgubio je neke unosne poslovne prilike te zato traži 20 miliona odštete. Također, dodao je i kako se on i njegova porodica osjećaju "nesigurno" zbog Sanchezovog ponašanja.

Inače, optužbe za incest se prema portorikanskom zakonu shvaćaju vrlo ozbiljno, a u trenutku kada je Sanchez optužio Rickyja, pjevač je bio u opasnosti od kazne i do 50 godina zatvora.

Sanchez, koji je sin Rickyjeve polusestre Vanesse Martin, tada je tvrdio da su on i njegov ujak bili u sedmomjesečnoj vezi, te da ga je on nakon toga "uhodio" čekajući ga ispred njegovog doma. Naveo je i kako je od Rickyja trpio psihičko i fizičko zlostavljanje.

Predstavnici pjevača odmah su odbacili sve optužbe.

"Osoba koja je iznijela te tvrdnje, nažalost, bori se sa dubokim problemima mentalnog zdravlja. Ta ideja ne samo da je netačna, nego je i odvratna. Svi se nadamo da će taj mladić dobiti pomoć koja mu je prijeko potrebna", kazao je tada pjevačev advokat Marty Singer.