'Ubica stabala'
0

Richard Gere optužen za nelegalnu sječu šume

Sarajevo-x.com
Pokušaj krčenja šume slavnog Richarda Gerea će skupo koštati. Naime, zbog nezakonite sječe blizu 200 stabala koja su se nalazila na njegovom imanju Pound Ridge u Westchesteru mogao bi platiti novčanu kaznu od blizu 50 hiljada dolara.

Kako su izvijestili strani mediji slavni holivudski glumac je želio posjeći stabla kako bi napravio staju za konje, no ta staja će ga skupo koštati.

"Nije tražio dozvolu za sječu stabala, samo je unajmio čovjeka koji je to učinio. On je inače veoma dobar susjed i čudi nas što se odlučio za takav potez“, kazao je jedan od Richardovih susjeda.

Pretpostavlja se da je Gere uklonio blizu 200 stabala, te bi za svako posječeno drvo trebao platiti kaznu od 250 dolara.

"Ovo je mjesto gdje ljudima nije bitan novac već lijepi maniri i briga o zajednici. Ljudi su sada pomalo razočarani njegovim postupkom“, kazali su susjedi popularnog glumca koji je i u poznim godinama života jedan od najvećih holivudskih zavodnika.

Navodno, Richard Gere je potvrdio da je posjekao 150 stabala, te da je već u dogovoru sa vlastima grada da se ta sabla presade na neko drugo mjesto.