73-godišnji glumac
52

Richard Gere hospitaliziran tokom porodičnog odmora u Meksiku

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Richard Gere je preko noći hospitaliziran s upalom pluća dok je s porodicom bio na ljetovanju u blizini Nuevo Vallarte u Meksiku, prenosi TMZ.

Kako su prenijeli TMZ i drugi američki mediji, 73-godišnjem glumcu pozlilo je dok je ove sedmice bio na putovanju sa suprugom Alejandrom Silvom i njihovom djecom povodom proslave njenog 40. rođendana.

Prije odlaska na odmor, Gere je razvio jak kašalj koji se pogoršao dok je bio u Meksiku, navodi se.

Zvijezda filma "Pretty Woman" na kraju se prijavio u bolnicu gdje mu je dijagnosticirana upala pluća. Nakon što je prenoćio u bolnici, Gere je sutradan otpušten.

Nije poznato gdje je bio hospitaliziran, ali se navodi da se trenutno oporavlja dok još uvijek boravi na odmoru u Meksiku i njegovo stanje se popravlja, prenosi TMZ.

Silva i Gere vjenčali su se 2018. i imaju sina Aleksandra (4) i još jednog sina, kojeg su dobili u aprilu 2020. godine. Silva je napomenula da je porodica nedavno imala zdravstvenih problema u objavi koju je podijelila na Instagramu u četvrtak.

"Hvala svima na rođendanskim čestitkama.. nakon skoro tri sedmice od kada su svi bolesni u našoj porodici danas se konačno osjećam mnogo bolje! Hvala za svu ljubav", poručila je.