Showbiz
0

Prva dama Francuske pjevala uz Metallicu

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Pjevačica i supruga francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozya, Carla Sarkozy dobila je rijetku priliku da pjeva u društvu američkog heavy metal benda, Metallice, u okviru britanskog muzičkog showa "Later... with Jools Holland", emitiranog u utorak na BBC-u.

Prva dama francuske pričala je o svojoj muzici, o tome kako uspijeva uskladiti muziku i "političke dužnosti", te o reakcijama svog supruga na njenu muziku.

"Veoma je ljubazan kada je u pitanju moja muzika. Sviram kod kuće i smetam mu usred noći, ali on se uopšte ne ljuti", priznala je 40-godišnja Carla u razgovoru sa voditeljem showa.

Suprotno svim očekivanjima, gospođa Sarkozy zaista je uživala u nastupu Metallice, benda koji je nedavno objavio svoj 12 studijski album, sa kojeg su momci izvodili pjesme. Carla je sve vrijeme pljeskala i tapkala nogama, dok je energična četvorka žarila i palila na studijskoj pozornici.

Elegantna prva dama Francuske tokom emisije je otpjevala jednu pjesmu i to "Tu Es Ma Came".

U showu je, pored Metallice i nekadašnjeg modela, nastupila i rock grupa iz Tennesseeja, Kings of Leon, koji su ove sedmice zauzeli prvo mjesto britanske liste najslušanijih pjesama sa svojim hitom "Sex On Fire".

Snimljene su dvije verzije showa, kraća i duža. Kraća je emitirana u utorak navečer, a emitiranje duže verzije najavljeno je za petak 19. septembra, na drugom kanalu BBC-a.